30 apr. 2011

Dream Busters

Cand era prin clasa a IV-a, frate-miu isi descoperise pasiunea pentru fotbal. Era in stare sa-si rupa picioarele pe terenul de sport, doar pentru a ajunge la minge. Dat fiind ca eu inca nu-mi definitivasem (cred!) evolutia din maimuta, aveam mainile mai lungi decat picioarele, fapt ce ma condamna intotdeauna pentru postul de portar (si mai tarziu, extrema la handbal), dar eram cel mai infocat fan al lui.
Daca l-a vazut mereu cu turloaiele vinete, tata l-a dus si l-a inscris la clubul sportiv scolar, macar sa si le rupa cu folos, si deja visam la momentele cand il voi vedea la tv sau cand voi fi invitat sa mananc seminte si sa injur la tribuna oficiala... Soarta noastra fuse cruda de-asta data, fiindca mezinul se arata mai interesat de mingea de fotbal decat de cartile de matematica, istorie si romana, iar tata, care inca nu avea de unde sti pe ce salarii babane vor juca Adi Mutu si Cristi Chivu (sau chiar Balanel Nicolita), nu i-a mai dat voie sa-si iroseasca talentul pe gazon, punand piatra de temelie la viitorul glorios al copilului, care astazi e strungar.
In prezent ne mai lovim picioarele la o miuta pornita pe pajiste, cand iesim la vreun gratar, dar oftam cand privim un meci de fotbal la televizor, cu gandul la visul spulberat. Ni se pune nodul in gat cand arbitrul valideaza goluri decisive din off-side si golim paharele, de nervi, cand un jucator e eliminat fiindca ii spune cavalerului negru sa-si faca un control oftalmologic!
Privind meciurile din campionatul intern (dar nu numai, ca acum e la moda si prin Champions League), ma intreb oare cate visuri ale tinerilor talentati, care voiau sa faca performanta, au distrus arbitrii...? Cati pui de Dobrin si Geolgau au ramas sa joace la Avantul Prabusirea sau la alta echipa anonima, fiindca au fost furati la meciuri de cel pus la centrul terenului sa imparta dreptatea? Cati trebuie sa stea la mana patronului cioban doar pentru ca arbitrul de centru vrea sa-si satisfaca poftele cu tarfa din vestiarul adversarilor? Cati dintre  arbitrii s-au gandit ca isi bat joc de munca si de viata unor tineri sportivi pentru un pumn de arginti?

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP