19 ian. 2011

Cat te costa o greseala?

De Banel Nicolita cred ca ati auzit cu totii. Il stiti, e baiatul acela brunetel, care aduce un pic a zombi, de la Faurei, care a visat sa ajunga un mare fotbalist. A fugit de la scoala, a jucat fotbal descult printre gastele de pe islazul comunal, mai tarziu a rupt tenisii de Dragasani pe maidan alergand dupa minge... cert este ca a muncit mult sa-si vada visul cu ochii.
Dumnezeu i-a rasplatit devotamentul si perseverenta si nu l-a lasat de izbeliste la Avantul Faurei, ci cum-necum, l-a transferat de la Dacia Unirea Braila la Poli Timisoara si apoi la Steaua Bucuresti.

La Steaua, Banel a vrut sa demonstreze ciobanului suprem ca merita sa joace titular. El e omul care fuge cat toata echipa, de se crucesc scounterii straini cand il vad. Ba unii, suporteri ai echipelor adverse, au nascocit ca-l are pe dracula-n el (pesemne si fiindca l-au vazut nitelus mai negru).
Profesionist adevarat, fotbalistul nu pleaca urechea la rautatile oamenilor si isi vede de treaba. Cara mingile primite la mijlocul terenului pana in careul advers, e omul care sprijina atat apararea, cat si atacul, e piesa fara care mecanismul Stelei devine greoi. E omul potrivit la locul potrivit, reusind chiar sa marcheze goluri decisive de cateva ori. El centreaza, el da cu capul, cum spune vorba. Si face asta de cativa ani buni!

Credeti ca este apreciat pentru toata munca aceasta de Sisif? Ei bine, nu! A fost de ajuns o singura greseala, o pasa neglijenta data portarului in momentul cand goalkeeperul se incheia la ghete, o minge care a intrat in poarta si a insemnat un autogol in returul cu Real Madrid din Champions League.

Acel autogol a sters cu buretele tot ce a facut bine Banel pentru echipa si pentru fotbalul romanesc. Suporterii dau in damblageala cand ajunge mingea la el, isi pun disperati mana la ochi si privesc faza printre degete cand Nicolita apare in careul propriu, ba chiar i-au dat o serie de sfaturi (atribuindu-le lui Lacatus) pe pagina echipei Steaua, incercand sa-l faca sa inteleaga ca trebuie sa stea cat mai departe de poarta echipei sale.

Nu e chip sa ajunga la minge, ca toti suporterii ii arata cu ambele maini poarta spre care trebuie sa alerge, nu are voie sa piarda o minge, ca imediat i se reproseaza ca nu e bun decat de inscris autogoluri. Eu zic ca si-a ispasit pedeapsa si ar trebui iertat! Oricum, peste 10-20 de ani, lumea isi va aminti de el ca fiind cel care dadea autogoluri, si nu ca cel care a calificat Steaua in Liga, marcand in preliminariile cu Galatasaray.

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP