6 ian. 2011

Cum te transformi in criminal

In Bacau, un tip a fost ranit si un altul ucis de catre vecini pentru ca au organizat o petrecere in garsoniera lor si muzica (prea tare) a deranjat colocatarii.

Nu vreau sa caut circumstante atenuante criminalilor, imi pare rau ca s-a ajuns la moarte de om, dar uneori si eu ajung la exasperare din cauza vecinilor care organizeaza petreceri (uneori si in mijlocul saptamanii) la bloc, fara a se gandi ca poate ceilalti sunt obositi si vor sa se odihneasca, merg a doua zi la serviciu, sau pur si simplu nu vor sa asculte genul de muzica pe care-l prefera cheflii (in general, manele).
Bineinteles, primul impuls este sa te duci la usa lor si sa-i rogi sa dea muzica mai incet, eventual sa le explici si motivele pentru care vrei asta, dar de cele mai multe ori ti se rade in nas si distractia continua mai abitir, sau, profitand de numarul superior de petrecareti, mai esti si amenintat.
Urmatorul pas este sa suni la 112, faimosul numar de urgenta al romanilor, care se deosebeste de 911 american prin faptul ca, dupa ce explici operatoarei problema si-i dai toate datele, astepti sa fii redirectionat catre sectia de politie cea mai apropiata, unde trebuie sa porti acelasi dialog.
Dupa ce esti incredintat ca un echipaj va ajunge acolo in cateva minute, astepti (de cele mai multe ori in toiul noptii, ca te-a trezit galagia pe care o fac vecinii) somnoros sa vina echipajul, sa le explici si lor de ce i-ai chemat, sa le dai buletinul si apoi, sa fii instiintat de ce masuri au luat.
Dupa tot deranjul asta, pe nervii si banii tai (chiar si benzina pe care o consuma echipajul pentru a se deplasa pana la locul reclamatiei este platita tot din taxele pe care le platesti constiincios bugetului de stat), vecinul se alege (aproape invariabil) cu un avertisment, chiar daca in sustinerea cauzei tale apar si alti vecini de buna-credinta, deranjati de lichelele indragostite de petreceri, care incearca sa convinga echipajul de politie ca nu e prima data cand se intampla ca somnul sa le fie tulburat de respectivii.
Si toate astea pentru ca dupa cateva zile, indivizii sa uite de toate avertismentele si sa o ia de la capat, fara cea mai mica teama.
Nu mai spun ca, o data, dupa multe insistente si vorbe grele adresate Politiei romane, agentul de politie a catadicsit sa-l amendeze pe nenorocit si drept urmare am facut o noapte alba, fiindca dobitocul a inteles din asta ca daca tot plateste amenda, poate sa se distreze in continuare, si mi-a sarit in cap toata dimineata, pentru ca nu mai putea primi o sanctiune pentru aceeasi fapta, in aceeasi zi.
In concluzie, iata de ce un om, pe care-l stiai bun vecin, calm, de treaba si la locul lui, isi poate pierde mintile si poate ajunge la inchisoare din cauza unui cretin, care nu intelege ca pentru petreceri s-au infiintat restaurante, baruri, cluburi, etc.

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP