6 ian. 2011

Dorel, VisUrat si alcoolul la volan

In urma cu ceva timp, Visurat prezenta pe blog o fotografie in care el bea o bere in timp ce conducea masina, specificand ca pentru asta s-ar muta in Austria (aluzia e ilara, fiindca si la noi poti bea mai multe beri in timp ce conduci, problema e ca s-ar putea sa ramai fara permis).

Nu vreau sa discut aici despre circul pe care l-a facut Mircea Badea in emisiunea sa (“In gura presei” – pe care-l puteti vedea pe blogul lui VisUrat) si reactiile blogosferei, care il ameninta ca-i publica iar numarul de telefon (a lui Badea). Fie vorba intre noi, cred ca baiatul asta isi schimba numerele la fel de des ca ciorapii.

Vreau sa va povestesc o intamplare care arata de ce la noi nu se poate legaliza picatura de alcool la volan si cred ca imi veti da dreptate.
Pe la inceputurile mele in campul muncii, cand oamenii abia uitasera de revolutie, dar ramasesera cu sechelele comunismului, si in fabrica in care m-am angajat s-a puse problema reinfiintarii cantinelor muncitoresti.
Si pentru ca negocierea contractului colectiv de munca pe anul respectiv sa decurga bine, pe langa sponsorizarea de catre firma a meniului (era vorba doar de un singur fel de mancare, acelasi la toti), s-a hotarat si alocarea a una bucata sticla de bere pe cap de persoana (vezi, cica sa stinga setea, ca mancarea era cam condimentata).
Problema a inceput in momentul in care Doreii insetati au invatat ca trebuie sa ia masa alaturi de onorabilele doamne colege (mesele erau de 4 locuri) sau de colegii antialcoolici sau care se tratau cu antibiotice. Din acel moment, Dorel nu mai consuma doar o bere, ci doua sau chiar trei, dupa cum ii era norocul, care baute la repezeala (pauza de masa era, totusi, doar de 30 de minute) si combinate cu tigara de dupa, il cam agitau (sau ii puneau in pericol echilibru – dupa caz), si puneau in pericol insasi realizarea produsului intern brut.
De aceea nu sunt de acord cu acceptarea consumului uneia sau a mai multor sticle de bere de catre conducatorii auto.Pentru ca suntem romani, si avem constiinta in plina transformare catre una europeana, unii dintre noi nu vor sti cand sa se opreasca. Si un Gigel de asta poate intra oricand cu masina in tine sau in familia ta. Plus ca chestia asta ar costa statul niste bani in plus pentru efectuarea analizelor sangvine, deoarece nici unul nu va recunoaste ca a baut mai mult de sticlele admise.

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP