28 iun. 2011

Sa va fie de hram

Ca in preajma Sfantului Petru vin ploile, stie tot bacauanul, inca de pe vremea iarmarocului tinut in vechiul targ de vite din Serbanesti (actual targ auto de duminica, concesionat pe cativa lei grei unor mici intreprinzatori care nu au facut decat sa investeasca in tiparirea de bilete de intrare).
Dar ploi asa lungi ca anul acesta, sa nu se poata bucura oraseanul vesnic dornic de distractie de un mic mai mult sau mai putin expirat, un pahar de bere la suprapret, o ciunga, un ciubuc sau un recital playback al lui Ionut Dolanescu si frumoasa sa nevasta, parca nu au fost niciodata.
Fluieram noi de necaz, dar mai mult fluiera comerciantii a paguba, ca de vineri seara, de cand a inceput targul, nu cred ca si-au scos cheltuielile facute cu transportul, cu autorizatiile de functionare, cu angajatii si utilitatile (daca le au)... Spre exemplificare, azi, in jurul orei 17.00, vanzatorii vorbeau cu ei insisi... Nu era client nici de samanta prin zona.
Colac peste pupaza, la necazul lor a contribuit si Primaria Bacau, care a organizat sarbatoarea de anul acesta pe un teren viran, recent destelenit. Cu ploile de zilele astea, parca am fi in zilele iarmarocului de care aminteam la inceput, cand participantii isi luau incaltarile in mana ca sa nu le strice (se stie ca la hram tot romanul se innoia si se primenea) si innota prin mocirla vremii...
Din fericire pentru contribuabili, in felul acesta vom cheltui mai putini bani cu curatarea (de gunoaie) si reamenajarea zonei verzi. ;-)
Pentru cei care nu au mai prins a asculta povestirile parintilor sau bunicilor, un iarmaroc arata cam asa.

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP