19 oct. 2011

Antivirusi

In week-endul asta mi-a expirat licenta antivirusului. Ce nu mi se pare corect este faptul ca, odata cu expirarea licentei, respectivul program a devenit inoperabil. Pur si simplu nu mai functiona. In opinia mea, era corect ca programul sa functioneze, sa-ti interzica doar update-ul bazei de date a virusilor pana la reinnoirea licentei. La urma urmei ai dat niste bani pe el .
Asa ca pana la achizitionarea unei licente, am purces la cautarea de solutii. In prima faza m-am gandit ca 2-3 zile fara antivirus n-o fi foc. Daca nu deschizi toate mail-urile de la necunoscuti si nu dai click pe pop-up-urile si reclamele care te anunta ca ai castigat (desi tu nu ai participat la vreun concurs), riscurile sa te pricopsesti cu vreo infectie este minim. Din pacate, sunt dependent de messenger si se stie ca sansele de a primi un troian de la "prieteni" sunt destul de mari.
Prin urmare, am inceput sa caut un antivirus free si pot sa va spun ca toti marii producatori va pun la dispozitie programe trial pe o perioada de 30 de zile si scanari online. Daca aveti minim de 512 RAM, va recomand Kaspersky. Vine cu un pachet complet si mi se pare mult mai stabil, mai usor de configurat si se misca si mai bine decat concurenta. Spun asta dupa ce am verificat si Norton, BitDefender, Panda sau Nod32. Mi-a placut pentru ca nu a afectat viteza calculatorului (si am doar un AMD la 1800 cu 512 RAM) si firewall-ul chiar si-a facut treaba. Pe locul 2 a fost Avastul, doar ca se incarca mai greu la pornirea PC-ului. Si poti obtine licenta free, prin e-mail, de cate ori vrei. ;-)

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP