4 oct. 2011

Avem facultati, dar n-avem catindati

Dna fost ministru al invatamantului Andronescu (zisa si Abramburica, de cand a facut varza sistemul romanesc de invatamant) se da de ceasul mortii sa treaca prin Parlament o propunere legislativa prin care specimenele picate la bac anul acesta sa se poata inscrie la facultate intr-un an zero, un fel de grupa pregatitoare de la gradinita, an in care profesorii universitari sa-i mediteze si sa-i aduca la nivelul intelectual necesar pentru a promova examenul picat.
Pe langa faptul ca aceasta initiativa da apa la moara fabricilor de diplome din mediul privat (ca nu cred ca institutiile serioase se incurca cu asa ceva, ele au destui studenti), masura lasa terenurile arabile ale patriei fara forta de munca.
Cei 100.000 de indivizi care nu au invatat nimic in cei 4 ani de liceu, cand stiau ca-i asteapta bacalaureatul, daca nu au luat acest examen nici in sesiunea de vara, nici in sesiunea de toamna, crede Dna Andronescu ca vor mai invata ceva de acum incolo, astfel incat sa ia bacalaureatul?
De ce acesti elevi nu s-ar putea pregati in particular (daca isi permit taxele de scolarizare, care ajung pe la 500 de euro pe an) si sa se inscrie la facultate dupa ce vor lua bacalaureatul?
De ce crede Dna fost ministru Andronescu ca Romania are nevoie doar de absolventi de studii superioare? Este o rusine sa muncesti? Daca toti sunt directori, cine mai munceste?

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP