16 nov. 2011

Sa incurajam consumul de etnobotanice!

Putini sunt cei care au incriminat activitatea Politiei bacauane vis-a-vis de patrulele din fata magazinelor de vise, care fugareau clientii! Marea majoritate a aplaudat frenetic din palme, a facut sluj si nu-si mai incapea in piele de bucurie ca pseudo-abuzul politistilor ne va scapa pe vecie de drogati.
Sunt destui care au uitat de hotii de buzunare din piete sau din autobuze, de scandalagii si agresorii de pe strada, de hotii din masini sau chiar de golanii care le agreseaza copiii in curtile scolilor. Doar ca pe acolo rar vezi o patrula a politiei sau jandarmeriei... Sau daca e, trece indiferenta (ma refer la cele din pietele locale).
Par example, politia locala a trimis un agent care sa fluidizeze traficul de dimineata in zona Colegiului National Pedagogic (la trecerea de pietoni din fata Universitatii) si sa le mai dea si celor mici prioritate, dar, desi poarta o vesta reflectorizanta inscriptionata "Serviciul Rutier", acesta nu ia nici o masura cu taxiurile parcate abuziv pe trotuar, care obliga pietonii sa circule pe strada. Sau cei din Piata Sud ia la puricat actele taranilor ce vin sa-si vanda zarzavaturile, in loc sa verifice cat de adevarati producatori sunt tiganii care au ocupat 90% din tarabe.
Avem destule de indreptat, eu zic sa-i lasam pe consumatorii de etnobotanice sa-si vada de viata lor. La fel cum nimeni nu-i impiedica pe alcoolici sa bea sau pe fumatori sa fumeze, la fel nu ar trebui impiedicati nici drogatii sa-si puna capat zilelor. Ba chiar nu ar trebui sa beneficieze nici de asistenta medicala! E suficient un serviciu religios gratuit din partea comunitatii!
Sunt destule ONG-uri si programe de educare pe problema lor, care ne mananca banii de la buget...

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP