18 nov. 2011

Prima casa in Romania - necesitate, utilitate sau grandomanie

Pentru multi dintre noi mutatul la casa (fie in oras, fie in apropierea lui) este un "must have"... Romanii s-au ingramadit sa-si ia credite Prima Casa, ieftin, usor si rapid pentru a-si construi una, sa intre in comcurenta cu baietii destepti din m.U.E. (micuta Uniune Europeana, nu va ganditi la prostii!), care migreaza spre periferii...
Problema e ca multi dintre ei nu se gandesc la necesitatile lor adevarate si la puterea financiara pe care nu o au (ca de asta s-au imprumutat) si trantesc niste vile cat grajdurile fostelor C.A.P.-uri, utilate cu cat mai multe gadgeturi.
Inteleg ca mutatul la casa e pentru multi un pas inainte, dar nu inteleg de unde cresterea asta brusca a nevoilor! De unde brusc nevoia asta de automatizari, centralizari, informatizari sau mai stiu ce nebunii? Cand la bloc am putut trai linistiti cu sarme prin tabloul de sigurante, acum avem instantaneu nevoie de telecomenzi si butoane smechere?
Cum se face ca de la bucatarioara de unu pe unu in care ne simtem bine ca-i a noastra, acum nu ne mai multumeste decat un bucataroi cat cantina sociala, cu sala de mese cu tot? Din dormitorul de trei pe trei plin de intimitate vrem sa facem un adevarat hangar, in care, daca se poate, sa mai incingem si o partida de fotbal din cand in cand....
Oameni buni, stabiliti-va nevoile corect: limitati-va la puterea voastra de cumparare. Sigur ca si intr-o casa in dormitor se doarme, in bucatarie se gateste, in baie se ...face treaba..., in sufragerie se ia masa cu prietenii si asa mai departe....diferenta dintre apartament si curte este exact CURTEA si intimitatea..restul limitati-l la nevoile voastre si la comfortul vostru psihic...Fiti practici, si nu va mai exagerati nevoile, e posibil sa regretati mai tarziu.
Intretinerea unei case presupune un efort sustinut si constant!

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP