23 ian. 2011

Ajutati-l pe Bear Grylls - Ultimate Survivor

Din ciclul: Unde sunt ostenii tarii?

Am inteles ca cel poreclit Bear Grylls a luptat in trupele speciale, a fost antrenat sa devina un erou, insa asta nu justifica chinurile prin care trece in fata camerelor de luat vederi. Desi nu a vrut nici un inamic sa-i ia mutra-n catare pe fronturile din Irak sau Afganistan, omul a ramas cu sechele de indura toate alea...
Prima ipoteza care mi-a rasarit in minte a fost cea ca a ramas un om al strazii. Puscasul marin american (a nu se confunda cu Marin Puscasu, vecinul de la etajul 2) a luptat vitejeste in Orientul Mijlociu, a batut la fund cativa arabi, le-a violat femeile si le-a impuscat urmasii. Cand s-a intors in tara cu pieptul plin de decoratii a gasit-o pe nevasta-sa in pat cu antrenorul de basket al copilului.
A facut scandal, a facut spume, dar psihologul i-a explicat ca femeia are si ea nevoile ei si nu putea astepta 2-3 ani pana cand se intorcea el din lupta. Daca s-ar fi intors fara bilute, ca arabilor le plac fuduliile celor care se dau la femeile lor?!
Si uite-asa, Bear a lasat in urma toata agoniseala si a cautat sa-si faca un rost, punand in practica ceea ce invatase el mai bine - lectiile de supravietuire pe care le preda la Discovery. Chiar daca doarme prin copaci si mananca gandaci si larve, cineva trebuia sa-i suporte cheltuielile cu biletele de avion spre diferitele destinatii si asigurarea medicala, ca la ce baga in gura intr-o zi, imposibil sa nu faca macar o indigestie sau o hepatita mica.
O alta ipoteza ar fi ca soldatul, indobitocit de regulamentele si educatia militara, nu s-a putut adapta la intoarcerea acasa de pe campul de lupta si a fugit nebun in paduri, unde putea fi singur cu piticii lui. Doar ca postul de televiziune a intuit oportunitatea unei continuari a seriei Rambo si l-a urmarit, convingandu-l pana la urma sa se lase filmat.
Ma enerveaza teribil cameramanul, nu are si el suflet, sa-l mai ajute din cand in cand? Macar sa-i dea un chibrit de Gherla (sa fie reclama pentru fabrica fosta a lui Badea) sa aprinda focul, cand se chinuie Bear ca stramosul de Neanderthal frecand cutitul de pietre... Sau sa-i mai dea cate un sandvis, ca poate i se apleaca de la atata ceafa de furnica si carne cruda...
Daca ajungi sa dormi sub cerul liber, sa rozi coastele serpilor Boa sau piciorusele gandacilor, sa te plimbi prin desert pana lesini de caldura sau sa te tarai prin zapada pana te pisi cubulete, de buna voie, atunci ai nevoie de ajutor. De ajutor de specialitate, psihiatric!
In caz ca medicii dau gres, sa ne rugam pentru sufletul lui, ca mult a mai patimit pe lumea asta!

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP