30 mai 2011

Sase! Vine epidemia de e-coli!


Taguri: Ce vom mai manca secolul asta?

In anii trecuti ne-am bucurat de binefacerile bolilor civilizatiei...
Mai intai a aparut boala vacii nebune. Britanicii s-au grabit sa-si sacrifice rumegatoarele, doar-doar or scapa de ospiciu. Ati vazut in filme ce nasolie e in azilurile psihiatrice de la ei: fara rachiu de fructe, fara frig in camera, fara dusuri cu apa rece... la doi pasi de scotieni!
Dupa oaia Dolly (cea clonata la nesfarsit, de au ajuns ciobanasii munteni, vranceni si moldoveni sa nu mai aiba cui vinde lana Mioritei) a venit gripa aviara. Mai ales asiaticii, ca de la ei a pornit damblaua, dar si ai nostri, s-au apucat sa-si gatuie pana si canarii din colivii si sa le dea foc in tomberoane, de am mai ramas doar cu papagalii din politica. Din fericire, firmele care vindeau lapte de var pentru a fi amestecat cu apa din paraiele patriei si a fi folosit pe post de dezinfectant au inflorit :-)
Mai ieri, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat oficial existenta pandemiei de gripa noua (alias porcina, dar lucreaza sub acoperire). Cea mai mare pandemie din secolul asta (desi au trecut doar 10 ani din el)... Cica au murit vreo 140 de persoane in lume... Nu se stie sigur daca de la virusul asta nou, dar e mai bine sa panicam populatia, poate asa vor respecta normele elementare de igiena, pe care incearca sa ni le bage in cap toate posturile TV in pauza publicitara!
Desi specialistii tin sa ne asigure ca porcii sunt sanatosi tun, cred ca vanzarile de carne cu sorici au cam scazut, de s-au grabit sa schimbe denumirea initiala a bolii. In schimb sigur vor creste vanzarile vaccinurilor antigripale, care de altfel, este si scopul acestei isterii generale.
De vreo saptamana, au inceput sa dea si nemtii ortul popii, cat sunt ei de nemti...! Mortii au declarat ca din cauza castravetilor spaniolu infestati cu bacteria e-coli! Si nu oricare e-coli, ci agentul patogen... Asta e mai ceva agentul 007, e aproape la fel de bun ca Marius Florea Vizante, in rolul agentului 008! Am oaresice dubii in privinta vinovatiei spaniolilor: de ce se cara numai germanii, din moment ce peninsularii exporta castraveti in toata Europa? Nu cumva au crescut vanzarile la castraveti in UE si au scazut cele la wurst (carnatiul traditional german)? Ca nu cred ca lor nu le-a explicat Menci ca fructele si legumele se spala inainte de utilizare :-)
Astept cu interes decretarea celorlalte motive de ingrijorare: virusul hepatic al pestelui inghetat (de asta e mai usor sa te feresti, fiindca purtatorul pute rau cand il dezgheti), salmonella conservei umflate sau nasolia bananei gazate! :-)

0 comentarii:

  © Blogger template The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP